Kan vi hjälpa dig?

Fyll i dina uppgifter så ringer en av våra handläggare upp dig direkt

Eller ring oss direkt på 0431‑47 47 00

Vi hjälper dig 24 timmar om dygnet alla dagar via telefon.

Tack!När en handläggare blir ledig ringer
vi och hjälper dig med dina frågor.

Tack!Vi ringer strax upp dig och
hjälper dig med dina frågor.

Tack!Vi ringer dig så fort vi kan (dagtid)
och hjälper dig med dina frågor.
Det har uppstått ett tekniskt fel.
Prova igen senare eller
ring oss på 0431‑47 47 00

Bolån – vi jämför bostadslån

Är du på väg att köpa en ny bostad, behöver du lägga om dina befintliga lån eller vill du höja ditt nuvarande bolån? Oavsett vilket kan vi hjälpa dig med ett bostadslån för dig som annars har svårt att få lån. Har du betalningsanmärkningar eller skuldsaldo behöver det inte vara ett hinder för att kunna låna till bostad.

Ring mig om lån

Vi hjälper dig med bolån!

  • Låna till ny bostad, renovering eller annat ändamål
  • Villa, fritidshus eller bostadsrätt som säkerhet
  • Upp till 85 % i bottenlån
  • Lägg om dina befintliga bolån
  • Låna till bostad trots betalningsanmärkningar eller skulder

Vad är ett bostadslån?

Bostadslånet, eller bolånet, skiljer sig ofta från andra typer av lån när det gäller utformning och vissa villkor. Dels täcker bostadslånet inte hela köpet, vilket ofta är fallet vid andra typer av lån, som till exempel vid privatlån. I stället krävs att man som låntagare finansierar de sista 15 % av köpesumman genom egna medel – en så kallad kontantinsats. Dels brukar också bostadslån ha betydligt lägre ränta och återbetalningstid än andra lån. Detta för att lånesumman oftast är relativt hög. Slutligen finns det flera olika upplägg sätt att betala tillbaka sitt bolån på. Det här kallas för amortering och är vanligt förekommande vid bostadslån.

Jämför först – få ett bättre bolån

Freedom Finance hjälper dig att få bolån – eller att få ett bättre bolån. Vi är specialister på att jämföra bolån åt dig så du kan få fler lånealternativ om din bank sagt nej till att låna ut pengar. De långivare och banker vi samarbetar med ser till din unika situation och gör en bedömning utifrån hur din framtida betalningsförmåga ser ut. De räntor som du erbjuds kan vara högre än räntan hos din bank, eftersom de tar en högre risk, men ofta kan vi förmedla ett bolån till dig med en betydligt lägre ränta än för ett vanligt privatlån.

När vi förmedlat din ansökan om bolån till våra samarbetspartners, börjar processen med att ta in låneerbjudande och jämföra bolån, bolåneräntor och bolånevillkor. Du kan få låneerbjudande från flera långivare, men det registreras endast en kreditupplysning hos UC. Det blir enklare för dig och du sparar tid som du annars får lägga på att leta efter flera olika långivare. Vi gör jobbet att hitta bolån åt dig – utan att det kostar dig något extra.

Bolåneräntor

Bolåneräntan baseras bland annat på det lånebelopp du ansöker om, de aktuella boräntorna som råder i stort, marknadsvärdet på fastigheten du ska låna till, återbetalningstiden och inflationen. Huruvida du väljer bunden eller rörlig ränta på bolånet påverkar också vad räntan hamnar på. Eftersom ränteläget hela tiden förändras är det svårt att räkna på bolån via en bolånekalkyl som säkert berättar hur räntekostnaden kommer att bli. Däremot kan du säkert veta att du genom att jämföra först, ökar chansen att få den bästa bolåneräntan.

Amorteringskrav på bolån

Idag råder inget krav på att amortera på bolån. Däremot brukar amortering vara vanligt förekommande när det handlar om bolån. Amortering på bolån kan genomföras via rak amortering som kompletterar räntekostnaden, där räntan minskar i takt med att lånet minskat, och via en fast månadssumma där räntekostnaden och amorteringen upptar olika stora delar av lånekostnaden med tiden – ett så kallat annuitetslån.

När kan jag söka om bolån?

Du kan söka ett bolån när du behöver hjälp med något av följande:

  • Köp av nytt boende – Vet du hur mycket du vill låna så ansök om bolån direkt, annars söker du ett lånelöfte. Låna till hus (villa), fritidshus eller bostadsrätt med bostaden som säkerhet.
  • Nytt lån på befintlig bostad – Detta passar bra om du t.ex. funderar på att renovera och det finns utrymme att höja ditt nuvarande bostadslån.
  • Omläggning av bolån – Vi ser över dina nuvarande bolån för att se om vi kan hitta bättre bolån för dig.

Ansök om bolån eller lånelöfte såhär:

1. Fyll i låneansökan här eller ring 0431‑47 47 00.

2. Vi gör en kreditupplysning hos UC och kontaktar dig personligen, normalt inom 24 timmar, för att hjälpa dig hitta ett bostadslån som passar din lånesituation.

3. De handlingar som behövs för att upprätta ett avtal sänds hem till dig för underskrift. Tillsammans med handlingarna får du även information om hur lånesumman betalas ut till dig.