Kan vi hjälpa dig?

Fyll i dina uppgifter så ringer en av våra handläggare upp dig direkt

Eller ring oss direkt på 0431‑47 47 00

Vi hjälper dig 24 timmar om dygnet alla dagar via telefon.

Tack!När en handläggare blir ledig ringer
vi och hjälper dig med dina frågor.

Tack!Vi ringer strax upp dig och
hjälper dig med dina frågor.

Tack!Vi ringer dig så fort vi kan (dagtid)
och hjälper dig med dina frågor.
Det har uppstått ett tekniskt fel.
Prova igen senare eller
ring oss på 0431‑47 47 00

Svårt att få bolån?

Sitter du i en ekonomisk situation som gör att du inte får lånelöfte av din bank? Kanske får du okej till att låna men inte de lånevillkor du önskar och behöver för att kunna klara dig ekonomiskt? Vi på Freedom Finance kan via samarbeten med några långivare ge dig som annars har svårt att få lån, möjlighet till att få ett bolån.

Ring mig om lån

Vi hjälper dig med bolån!

 • Låna till ny bostad, renovering eller annat ändamål
 • Villa, fritidshus eller bostadsrätt som säkerhet
 • Upp till 85 % i bottenlån
 • Lägg om dina befintliga bolån
 • Låna till bostad trots betalningsanmärkningar eller skulder

Ekonomisk hjälp för dig som har svårt att få lån

Vi har alltid som mål att hitta en lånelösning som både passar dig och hjälper dig att få en bättre ekonomisk situation. Orsakerna till att man inte beviljas lån av sin egen bank kan vara många. Nedan kan du läsa om olika förutsättningar och låntagarkriterier, och se på vilket sätt vi kan hjälpa till i de olika fallen.

Lån, anställning och inkomst

Du behöver inte ha fast anställning för att kunna ansöka om bolån hos oss, och du kan också söka lån utan fast inkomst. Vi erbjuder möjligheten att ansöka om lån både för egna företagare och för dig som är projektanställd eller saknar fast lön. På samma sätt finns möjligheten att ansöka om lån för dig som har nystartat företag eller är i behov av att expandera.

Bolån för pensionär

Hos oss är det inget hinder att du är pensionär, om du vill ta ett bolån. På samma vis kan vi ge dig som är ny i Sverige och saknar kredithistorik denna möjlighet. Om banken sagt nej till att ge dig bolån då du separerat och är nyskild, och under en kortare tid behöver finansiera dubbelt boende, finns också Freedom Finance till hands för att förmedla bolån. Vi ger även möjlighet till dig som vill sanera kontokortskrediter och avbetalningar med hjälp av ett bolån.

Lån vid ombildning

Det kan ibland hända att vissa banker ger nej till lån om man är involverad i en ombildning av den bostad eller fastighet man bor i. Freedom Finance kan hjälpa till att få ett lån då en hyresrätt ombildas till bostadsrätt.

Även om du inte vill ansöka om bolån vid ombildning, utan helt enkelt vill låna till ett ”vanligt” bostadsköp, kan du självklart ta kontakt med oss. Det finns som vi nämnt tidigare flera orsaker till varför en bank kan välja att neka ett vanligt bolån. Det kan handla om allt från att banken anser att din månadsinkomst inte klarar av att bära amorteringen och räntekostnaden, till att man tolkar tidigare betalningsanmärkningar och betalningssvårigheter som något som ökar osäkerheten att få tillbaka pengarna man lånar ut.

Lån med betalningsanmärkning eller skuld hos Kronofogden

Vi kan hjälpa dig som tidigare haft betalningssvårigheter, att söka bolån. Vi ser inte heller betalningsanmärkningar som ett hinder för att hjälpa dig. Om du har skulder hos Kronofogden och vill belåna ditt befintliga boende eller lägga om de bolån du har, kan vi också ge dig möjlighet till lån. Om du har skuld hos Kronofogden och också vill köa en helt ny bostad kan vi dessvärre inte hjälpa dig.

Bolån hos Freedom Finance

 • Vi förmedlar enbart bolån (till villa, fritidshus och bostadsrätt) till privatpersoner
 • Varje låntagare får en individuell bedömning, vilket många gånger resulterar i ett "ja" även om du fått "nej" av din bank
 • Din framtida betalningsförmåga är viktigare för oss än din tidigare betalningshistorik
 • Du kan få bolån på upp till 85 % av bostadens marknadsvärde
 • Amorteringstiden är 5–40 år (vi erbjuder även korttidslån)
 • Räntesättningen du får via oss är individuell

Du ansöker genom att fylla i låneansökan här eller genom att ringa oss på 0431-474700. Hit kan du även ringa för mer information.