Privatlån utan säkerhet

Ett privatlån, eller blancolån, utan säkerhet kan du använda till i stort sett vad du vill. Många lånar till en kontantinsats vid köp av bostad, andra till renoveringar men det kan lika gärna användas till exempelvis att köpa bil eller andra större investeringar. Om du har flera tidigare smålån eller krediter kan det också vara en bra idé att samla dessa under ett och samma privatlån för att sänka den totala månadskostnaden och spara pengar som annars skulle ha gått till ränta. Du får dessutom en bättre överblick över dina utgifter då du samlar lån och krediter.

Ränta på privatlån utan säkerhet

Ränta och övriga utgifter för ett privatlån utan säkerhet varierar från långivare till långivare. Månadskostnad, amortering och ränta sätts dock individuellt för att de ska passa din inkomst och din övriga ekonomiska situation. Hur lång återbetalningstid du har påverkar den totala kostnaden för lånet – väljer du ett högre belopp betalar du bort lånet snabbare och om du väljer en längre återbetalningstid får du lite högre räntekostnader men en lägre månadskostnad. Vad räntan hamnar på får du veta i samband med att du får besked om beviljat lån. Idag ligger räntan på mellan 3,25–18,15 %.

Hur mycket kan du låna?

Ett privatlån via Freedom Finance kan vara på några få tusenlappar upp till 500 000 kronor och ditt lånebelopp bestäms utifrån vad du själv tänkt investera i och utifrån din ekonomiska situation. Vid en låneansökan anger du önskat belopp och önskad återbetalningstid. Sedan gör vi en kreditupplysning och lämnar besked direkt till dig. Våra samarbetspartners ser på helheten för att ge dig så bra villkor som möjligt.

Villkor för privatlån utan säkerhet

För att bli godkänd för ett privatlån utan säkerhet finns vissa villkor du måste uppfylla. Bland annat ska du vara minst 18 år och din årsinkomst ska ligga på minst 100 000 kronor. Ett annat villkor är att du inte får ha några obetalda skulder hos Kronofogden. Att det ligger kvar en betalningsanmärkning behöver däremot inte vara ett hinder för att få ett privatlån.

Ansök om privatlån utan säkerhet

På Freedom Finance jämför vi flera av Sveriges banker och låneinstitut för att hjälpa dig att hitta rätt lån. Det är enkelt att göra en låneansökan och du kan få flera olika låneerbjudanden. Fyll i låneansökan i tre enkla steg så påbörjar vi sökningen att hitta vår bästa lånelösning för dig. Att skicka in en låneansökan är självklart kostnadsfritt.

När lånet är beviljat

Det vanligaste är att du får dina pengar mellan 1 bankdag (vid signering med BankID) eller 3–5 bankdagar (vid signering via post) efter det att privatlånet är beviljat och vi har tagit emot din undertecknade lånehandling/skuldebrev. Pengarna kan antingen sättas in direkt på det bankkonto du har angivit alternativt betalas ut via en utbetalningsavi. Därefter kan du nyttja pengarna till önskat ändamål.