Billån utan bilen som säkerhet

Bäst billån – gör så här för att låna till bil | Freedom Finance

Har du hittat din drömbil och behöver hjälp med bilfinansiering? Då kan vi hjälpa dig att låna till den bil du önskar. Bilen som du vill låna till kan vara ny eller begagnad, det spelar ingen roll.

Låna till bil

Ett traditionellt billån innebär att du lånar pengar för att finansiera ditt bilköp genom ett avbetalningsköp. Bilen fungerar då som säkerhet för lånet genom ett äganderättsförbehåll. Ett billån med bilen som säkerhet innebär att lånet måste lösas om du senare säljer bilen.

Den som tar ett traditionellt billån kan låna upp till 80 procent av bilens värde, men måste enligt lag själv kunna betala kontantinsatsen på minst 20 procent av köpesumman. Om du inte har pengar till kontantinsatsen har du, via Freedom Finance, möjlighet att låna hela summan, utan någon säkerhet.

Jämföra billån – bästa möjliga villkor för dig

Innan du lånar till bil behöver du vara säker på att du får ett så bra lånevillkor som möjligt. Vi skickar din låneansökan vidare till flera olika långivare som i sin tur får erbjuda dig lån till bilköpet. Därefter väljer du det lån med bäst förutsättningar som passar din situation allra bäst. På det här sättet vet du alltid att du får det bästa lånet med en så låg ränta som möjligt.

Ränta på billån

Räntan på ditt lån är som alltid individuell och baseras på flera olika faktorer, som exempelvis hur stort belopp du vill låna till ditt bilköp, hur lång återbetalningstid du önskar, dina ekonomiska förutsättningar samt inflationen.

Så här går det till när du vill låna till bil:

  1. Ansök genom att fylla i låneansökan här eller ring 0431-474700.

  2. Vi gör en kreditupplysning hos UC och kontaktar dig personligen, normalt inom 24 timmar, för att hjälpa dig hitta ett lån som passar din lånesituation.

  3. Vid beviljad låneansökan kan du få flera låneerbjudande presenterade för dig av din handläggare (enbart en kreditupplysning registreras hos UC). Välj lånet med den lägsta räntan eller det som passar dig bäst.

  4. Lånehandlingar skickas därefter hem till dig för underskrift.

  5. Inom tre till fem bankdagar från det vi har mottagit signerade lånehandlingar har du pengarna i handen. Tiden påverkas bland annat av huruvida långivaren erbjuder signering med BankID.

  6. Låt oss hjälpa dig att jämföra innan du ska låna till bilköp – ansök redan idag!

Räkna på billån – vad kostar det?

Vill du veta vad ditt billån kommer att kosta dig? Räntan på ett lån är som alltid beroende av lånets olika faktorer men också av din ekonomiska situation och landets generella ränteläge. Eftersom vi jämför lån från över 30 långivare kan du känna dig trygg med att vi gör vårt bästa för att kunna förmedla dig ett lån med lägsta möjliga ränta och optimala villkor.

Tips för att hitta bäst billån!

För att få ett så bra billån som möjligt är det inte bara viktigt att jämföra flera olika i förväg. Det finns några faktorer, som kan vara bra att känna till:

  • Privatlån för bilköp kan passa dig som inte har möjlighet att betala kontantinsatsen, minst 20 procent av köpesumman, när du ska köpa bil. Genom att ta ett vanligt privatlån finns dessutom chansen för ännu bättre lånevillkor.

  • Har du redan ett billån idag, med hög ränta? Låt oss göra jobbet att jämföra för att se om vi kan hitta ett lån med lägre ränta och bättre villkor, så kan du få pengar över till annat!

Billån med betalningsanmärkning

Är du i behov av att låna pengar till ett bilköp men är orolig att en betalningsanmärkning kan vara ett hinder mellan dig och köpet? Vi på Freedom Finance kan hjälpa dig att låna till bilköp trots betalningsanmärkning, eftersom du söker ett vanligt privatlån där du inte behöver ha bilen som säkerhet. Här kan du läsa mer om betalningsanmärkningar och om våra grundkrav för att låna pengar med betalningsanmärkning.

Nedan ser du ett urval av de långivare vi samarbetar med

Chatta