Billån med bilen som säkerhet

Bäst billån – gör så här för att låna till bil | Freedom Finance

Har du hittat din drömbil och behöver hjälp med bilfinansiering? Då kan vi hjälpa dig att låna till den bil du önskar. Vi erbjuder och jämför billån till dig vid köp via en auktoriserad bilåterförsäljare eller direkt från en privatperson. Bilen som du vill låna till kan vara ny eller begagnad, det spelar ingen roll.

Låna till bil

Ett billån innebär att du lånar pengar för att finansiera ditt bilköp genom ett avbetalningsköp. Bilen fungerar då som säkerhet för lånet genom ett äganderättsförbehåll. Ett billån med bilen som säkerhet innebär att lånet måste lösas om du senare säljer bilen.

Jämföra billån – bästa möjliga villkor för dig

Innan du lånar till bil behöver du vara säker på att du får ett så bra lånevillkor som möjligt. Vi skickar din låneansökan vidare till flera olika långivare som i sin tur får erbjuda dig billån. Därefter väljer du det lån med bäst förutsättningar som passar din situation allra bäst. På det här sättet vet du alltid att du får det bästa billånet med en så låg ränta som möjligt.

Ränta på billån

Räntan på ditt billån är som alltid individuell och baseras på flera olika faktorer, som exempelvis hur stort belopp du vill låna till ditt bilköp, hur lång återbetalningstid du önskar, dina ekonomiska förutsättningar samt inflationen.

Så här går det till när du vill låna till bil:

1. Leta upp och välj den bil du vill köpa.

2. Ansök om billån via vårt ansökningsformulär direkt på webben, eller ring 0431-474700.

3. Vi gör en kreditkontroll och sänder dig ett avbetalningskontrakt som du tar med till säljaren. Om du köper bil från privatperson bokar vi en tid för en snabb test av bilen i samråd med dig och säljaren.

4. Kontantinsatsen betalas till säljaren. Det signerade avbetalningskontraktet skickas till Freedom Finance.

Räkna på billån – vad kostar det?

Vill du veta vad ditt billån kommer att kosta dig? Få en uppfattning om månadskostnaden genom att fylla i önskat lånebelopp, kontantinsatsens storlek och önskad återbetalningstid i vår kalkylator här till höger, så visar vi dig en ungefärlig månadskostnad. Tänk på att du måste stå för en kontantinsats på minst 20 % av bilens pris för att få ett billån beviljat. Observera också att månadskostnaden är ungefärlig och beräknas på en exempelränta.

Tips för att hitta bäst billån!

För att få ett så bra billån som möjligt är det inte bara viktigt att jämföra flera olika i förväg. Det finns även ett par andra faktorer som kan påverka billånet, som kan vara bra att känna till:

  • Om du inte önskar ha bilen som säkerhet kan du istället ansöka om ett vanligt privatlån. Genom att ta ett vanligt privatlån finns chanser att få ännu bättre lånevillkor.
  • Har du redan ett billån idag, med hög ränta? Låt oss göra jobbet att jämföra för att se om vi kan hitta ett lån med lägre ränta och bättre villkor, så kan du få pengar över till annat!

Billån med betalningsanmärkning

Är du i behov av att låna pengar till ett bilköp men är orolig att en betalningsanmärkning kan vara ett hinder mellan dig och köpet? Vi på Freedom Finance kan hjälpa dig att låna till bilköp trots betalningsanmärkning. Du söker då ett vanligt privatlån där du inte behöver ha bilen som säkerhet. Här kan du läsa mer om betalningsanmärkningar och om våra grundkrav för att låna pengar med betalningsanmärkning.

Ansök här för att jämföra billån

{+ mainMonthly | number:0 +} kr*

* Ränteex.: Annuitetslån {+disclaimerPaymentMonths+} år, {+disclaimerLoanAmount|customCurrency:"":0+}:-, rörlig ränta {+disclaimerInterestRate|number:2+} % (startavg. 399:-, aviavg. 39:-) ger eff. ränta {+disclaimerEffectiveInterestRate|number:2+} %, tot. belopp {+disclaimerTotal|customCurrency:"":0+}:-, kostnad {+disclaimerMainMonthly|customCurrency:"":0+}:-/mån ({+occasions+} avbet.). Räntor 170920.

 

Individuell ränta, vanligtvis 4,95–9,95 % (effektiv ränta 5,60–10,95 %).


Nedan ser du ett urval av de långivare vi samarbetar med: