Låna pengar – lån utan säkerhet

Behöver du låna pengar?

När du ansöker om lån via Freedom Finance jämför vi låneerbjudanden från flera av Sveriges ledande banker och långivare. Vi gör jobbet åt dig så att du kan vara säker på att du verkligen får låna pengar av den långivare som erbjuder lägst ränta. Vårt mål är att du som behöver låna pengar ska kunna göra det till en så låg månadskostnad som möjligt.

Vad kan jag låna till?

Du kan använda pengarna till precis vad du vill, kanske vill du köpa en ny bil, renovera eller resa någonstans. Oavsett vad du vill låna pengar till kan Freedom Finance hjälpa dig att hitta lägsta möjliga ränta på ditt lån.

Varför du ska låna via oss

 • Enkelt
  Vi samarbetar med över 30 olika banker och långivare – när du ansöker om lån via oss ansöker du hos flera banker samtidigt.

 • Snabbt
  Att fylla i en ansökan tar bara ett par minuter och många av bankerna i vår panel ger dig svar direkt.

 • Säkert
  Freedom Finance har Finansinspektionens tillstånd att förmedla lån och utgiftsskydd och vi följer alltid de regler och ramar som är uppsatta för vår bransch.

 • Kostnadsfritt
  Att ansöka om lån via Freedom Finance är kostnadsfritt, det kostar heller inget att, under hela låneprocessen, ta hjälp av vår kundtjänst.

Låna pengar smartare

Vi gör jobbet åt dig så att du kan vara säker på att du verkligen får låna pengar av den långivare som erbjuder lägst ränta. Då vi samarbetar med över 30 olika banker och långivare ökar din chans att få låna pengar utan att tvingas betala hög ränta.

Låna pengar genom att skicka in en ansökan

Du ansöker enkelt om lån här. Om du hellre vill ha hjälp av en handläggare, går bra att att ringa vår kundtjänst på 0431 47 47 00.

Jämför lån och låna pengar med bästa räntan

Räntan på ett privatlån är som alltid beroende av lånets olika faktorer men också av din ekonomiska situation och landets generella låneläge. Eftersom vi jämför lån från flera olika långivare kan du känna dig trygg med att vi gör vårt bästa för att kunna förmedla dig ett privatlån med lägsta möjliga ränta och optimala villkor.

Hur lånar jag pengar med så låg ränta som möjligt?

När bankerna får in din låneansökan kontrollerar de bland annat din inkomst, boendesituation och om du har andra lån och krediter, detta ligger till grund för de lånevillkor du erbjuds. Det finns några saker du själv kan göra för att förbättra dina chanser till lägre ränta:

 • Samla befintliga lån

 • Använd bostaden som säkerhet (gäller dig med bostadsrätt eller villa)

 • Se till att inte bli kreditbedömd för många gånger

 • Skaffa en medsökande

 • Starta ett buffertsparande

Ansöka om lån

Bara en kreditupplysning

Även om du får flera låneerbjudande från olika banker så kommer det enbart att registreras en kreditupplysning på dig via Upplysningscentralen (UC). Det är möjligt genom en låneförmedlarlösning där endast en kreditupplysning med UC görs. Långivarna kan även göra egna förfrågningar men endast en UC registreras.

Kan jag göra ändringar i min ansökan?

Nej, när du har skickat in din låneansökan kan du inte själv göra några ändringar. Däremot kan du ringa vår kundtjänst om du behöver göra kompletteringar.

Vad är medsökande?

En medsökande kan göra stor skillnad när det gäller bankens vilja att bevilja lån. Genom att dela på lånet delar du och din medsökande på risken och du kan få bättre lånevillkor. En medsökande kan exempelvis vara en syster, pappa eller sambo.

Om du har låg inkomst eller saknar en fast anställning kan det vara en bra idé att använda dig av en medsökande vid ansökan om privatlån. Då det är två stycken som ansöker om lånet ser långivaren till bådas ekonomi och återbetalningsförmåga. Båda kommer att stå som betalningsansvariga för lånet tills det är betalat. Att ha en medsökande kan dessutom ge lägre ränta på låneerbjudandet.

Ska jag tänka på något speciellt?

Om ni är två personer som vill låna pengar – till exempel om ni ska renovera eller köpa ett fritidshus – kan ni ansöka om lån tillsammans. Då blir den ena parten ”huvudsökande” och den andra ”medsökande”.

Även när lånet är för eget bruk kan en medlåntagare vara en bra idé och kan både öka dina chanser att beviljas lån samt ge dig bättre lånevillkor. Om du har en medsökande ser nämligen långivaren till bådas inkomster vilket gör att dina chanser att få lånet beviljat ökar.

Om jag vill samla befintliga lån?

Att samla flera mindre lån i ett större innebär oftast en lägre månadskostnad. Små och snabba lån och krediter har i regel sämre villkor och blir därför dyra att betala tillbaka. Dessutom kan de innebära flera enskilda avgifter som behöver betalas varje månad. Genom att baka in smålånen i ett större hos en och samma långivare ökar du därför dina möjligheter att få lånekostnaderna under kontroll.

Vilka uppgifter behöver ni när jag vill låna pengar?

När du ansöker om att låna pengar genom Freedom Finance blir du ombedd att lämna person-, kredit- och förmögenhetsuppgifter samt annan information som behövs. Bara den information som är nödvändig delas sedan med våra banker och långivare. Dessa gör därefter en helhetsbedömning efter varje kunds förutsättningar och reglerar sin kreditgivning med hjälp av ett antal kriterier, till exempel inkomst, anmärkningar och anställningsförhållande.

Utgiftsskydd, hur fungerar det?

Utgiftsskyddet ger dig ekonomisk trygghet vid sjukskrivning, arbetslöshet, allvarlig sjukdom och dödsfall. Skulle du drabbas av något av ovan kan försäkringen ge dig 1 000–8 000 kronor skattefri ersättning varje månad. Vid dödsfall delas 100 000 kronor ut till dödsboet. Vill du veta mer om utgiftsskyddet kan du höra av dig till oss på 0431-47 22 60.

Vanliga frågor & svar när du lånar pengar

Läs vår F.A.Q.
Har du fler funderingar kring att låna pengar och privatlån, då kan du hitta mer information i vår f.a.q. där vi samlat dom vanligaste frågorna vi får från våra kunder. Klicka här för att komma till F.A.Q!

Nedan ser du ett urval av de långivare vi samarbetar med

Chatta