Vilken ränta kommer jag få på mitt lån?

När du ansöker om att låna pengar via Freedom Finance är det inte vi som avgör vilken ränta du kommer att få på lånet utan räntan sätts av de banker och långivare som vi samarbetar med. Räntan är individuell och bestäms av dina förutsättningar. Först efter att du gjort en ansökan och en kreditprövning genomförts kan vi ge dig besked om vilken ränta du får.

Hur låg ränta kan jag få?

För att du ska få låna pengar till lägsta möjliga ränta tar vi din ansökan vidare till över 20 banker och långivare. Ju fler banker och långivare som skickar dig sina låneerbjudanden, desto troligare är det att räntan pressas ner. Villkoren för lånet är alltså baserat på varje kunds individuella förutsättningar. Vi på Freedom Finance kan inte i förväg berätta hur låg ränta du kan få men lovar att göra vårt yttersta för att förmedla bästa möjliga erbjudande till dig.

Varför skiljer sig räntorna?

Din låneansökan kreditprövas av en eller flera långivare. Dessa reglerar sin kreditgivning med hjälp av ett antal kriterier, till exempel inkomst, anmärkningar och anställningsförhållande. Vill du låna pengar kan du få olika ränteförslag beroende på vilken bank du söker hos. Det är därför som det är så viktigt att jämföra olika låneerbjudanden så att du kan vara säker på att du får låna pengar till lägsta möjliga ränta för dig. Vilken ränta du får avgörs i samband med att en kreditupplysning tas där banken eller långivaren utifrån den gör en riskbedömning i att låna ut pengar till dig.

Hur påverkar kreditupplysningen räntan?

Genom kreditupplysningen avgörs räntan på lånet (baserat på kreditrisken och din återbetalningsförmåga). Vill du låna pengar och ansöka om lån via Freedom Finance kommer det bara att registreras en kreditupplysning på dig via Upplysningscentralen (UC) även om du får flera låneerbjudande från olika banker. I enstaka fall kan vissa banker göra egna förfrågningar observera endast en UC registreras.

Nedan ser du ett urval av de långivare vi samarbetar med

Chatta