Vilken ränta kommer jag få på mitt lån?

När du ansöker om att låna pengar via Freedom Finance är det inte vi som avgör vilken ränta du kommer att få på lånet utan räntan sätts av de banker och långivare som vi samarbetar med. Räntan är individuell och bestäms av dina förutsättningar. Först efter att du gjort en ansökan och en kreditprövning genomförts kan vi ge dig besked om vilken ränta du får.

Hur låg ränta kan jag få?

För att du ska få låna pengar till lägsta möjliga ränta tar vi din ansökan vidare till våra över 20 banker och långivare. Genom att flera banker ”tävlar” om att få dig som kund pressas räntan ner. Villkoren för lånet är alltså baserat på varje kunds individuella förutsättning. Via Freedom Finance erbjuds lån med ränta från 3,54 %.

 Varför skiljer sig räntorna?

Din låneansökan kreditprövas av en eller flera långivare. Dessa reglerar sin kreditgivning med hjälp av ett antal kriterier, till exempel inkomst, anmärkningar och anställningsförhållande.  Vill du låna pengar kan du få olika ränteförslag beroende på vilken bank du söker hos. Det är därför som det är så viktigt att jämföra olika låneerbjudanden så att du kan vara säker på att du får låna pengar till lägsta möjliga ränta för dig. Vilken ränta du får avgörs i samband med att en kreditupplysning tas där banken eller långivaren utifrån den gör en riskbedömning i att låna ut pengar till dig.

Hur påverkar kreditupplysningen räntan?

Genom kreditupplysningen avgörs räntan på lånet (baserat på kreditrisken och din återbetalningsförmåga). Vill du låna pengar och ansöka om lån via Freedom Finance kommer det bara att registreras en kreditupplysning på dig via Upplysningscentralen (UC) även om du får flera låneerbjudande från olika banker. I enstaka fall kan vissa banker göra egna förfrågningar observera endast en UC registreras.