Vilka uppgifter behöver ni av mig vid en låneansökan?

När du ansöker om att låna pengar genom Freedom Finance blir du ombedd att lämna person-, kredit- och förmögenhetsuppgifter samt annan information som behövs för lånebehandlingen. Bara den information som är nödvändig delas sedan med våra banker och långivare. Dessa gör därefter en helhetsbedömning efter varje kunds förutsättningar och reglerar sin kreditgivning med hjälp av ett antal kriterier, till exempel inkomst, anmärkningar och anställningsförhållande.

En kreditupplysning – flera låneerbjudanden

Även om du får flera låneerbjudande från olika banker så kommer det enbart att registreras en kreditupplysning på dig via Upplysningscentralen (UC). Det är möjligt genom en låneförmedlarlösning där endast en kreditupplysning med UC görs. Långivarna kan även göra egna förfrågningar men endast en UC registreras.

Vem kan ansöka om lån?

Grundkraven för att kunna låna pengar via oss är att du är minst 18 år, har en årsinkomst på minst 100 000 kronor, fast bostad i Sverige och utan skuld hos Kronofogden (skuldsaldo).

Även för dig som har betalningsanmärkningar finns möjlighet att låna pengar – Freedom Finance samarbetar med flera olika långivare som kan bevilja lån trots anmärkningar. Värt att tänka på är att en medsökare kan öka dina möjligheter att få lånet beviljat. Lånar du pengar tillsammans med någon kan det även göra att du får bättre lånevillkor.

Kan jag låna pengar med skuldsaldo?

Freedom Finance samarbetar med ett par olika långivare som kan bevilja lån trots betalningsanmärkningar men har du en pågående skuld hos Kronofogden (skuldsaldo) kan vi tyvärr inte hjälpa dig med ett vanligt privatlån.

Nedan ser du ett urval av de långivare vi samarbetar med

Chatta