Samla lån – lös dyra lån och krediter

Har du dragit på dig dyra lån, kontokrediter och andra smålån? Då kan du spara tusenlappar genom att samla alla lån till ett enda med bättre villkor än vad du har idag. Samtidigt gör du den ekonomiska vardagen lite enklare då du sannolikt får en mindre komplicerad avbetalningsprocedur.

Spara pengar genom att lägga om och krediter

Att ha många olika lån kan bli dyrt i längden. Dels på grund av att flera lån kan innebära flera höga räntor, och dels att du kan tvingas betala aviavgifter och uppläggningsavgifter för varje enskilt lån. Genom att samla alla lån på ett ställe kan din månadskostnad minska avsevärt. Du får även bättre översikt av din ekonomi då enbart ett lån är lättare att kontrollera än flera olika. Förhoppningsvis ökar även möjligheten att betala av lånet snabbare när det är samlat på ett och samma ställe.

Samla alla lån – hur gör du?

För att kunna samla dyra lån och krediter krävs ett nytt lån som motsvarar totalbeloppet av de andra lånen och krediterna tillsammans. Undersök vad du har för lån och krediter idag, och gå igenom de olika räntorna. Försök att få med så mycket som möjligt under det nya lånet. Det kan handla om allt från smålån till avbetalningsplaner för produkter och tjänster du köpt.

När ska du lägga om dina lån?

  • Ta fram alla dina avier på lån och krediter som du har just nu, och se över räntor och villkor. Är räntorna högre än nuvarande nivå är det rimligt att samla lånen för att komma ner i kostnad.

  • Har dina ekonomiska förutsättningar ändrats sedan du ansökte om dina lån? Exempelvis kan du idag ha en högre inkomst eller fått en tillsvidareanställning.

  • Har du möjlighet att söka lån med en medsökande? Om ni är två personer som söker kan det ge bättre lånevillkor, och det blir automatiskt mer förmånligt att samla alla lån.

Stämmer någon av ovan punkter in på dig så kan det vara aktuellt att samla dina lån. Om du har frågor kring dina förutsättningar att samla lån och krediter, ring oss gärna på 0431‑47 47 00.

Ansök om att samla dyra lån genom att fylla i låneansökan. I låneansökan uppger du totalt belopp på de lån och krediter som du önskar lösa, i sektionen ”Önskar lösa andra lån/krediter”.

Kan du samla dina lån utan UC?

Precis som vid en vanlig låneansökan, görs en kreditupplysning hos UC vid ansökan om att samla lån, via Freedom Finance. Observera dock att endast en kreditupplysning görs oavsett hur många erbjudanden på låneomläggning du får. Har du många tidigare förfrågningar hos UC? Oroa dig inte – hos oss går det bra att ansöka om att samla trots många förfrågningar.

Samla lån med betalningsanmärkning

Det går det alldeles utmärkt att ansöka om att samla lån trots betalningsanmärkning, så länge skulden hos Kronofogdemyndigheten är betalad. Om skulden fortfarande är obetald kan vi tyvärr inte hjälpa dig.

Nedan ser du ett urval av de långivare vi samarbetar med

Chatta