Tips på hur du samlar lån

Har du lyckats hamna i en besvärlig skuldfälla med många lån och krediter är det en bra lösning för att få bättre ekonomi att samla dina lån och krediter under ett nytt lån som täcker skulderna.

Hur samlar du dina lån?

För att samla dina lån kan du först börja med att göra en lista över vilka fordringsägare du har att göra med. Gör sedan en lista med summan och räntesatsen för varje lån och kredit. Försök att på ett enkelt men lättöverskådligt sätt skriva ned uppgifterna för att få en så bra överblick som möjligt.

Detta kan du använda som underlag när du sedan skickar in din ansökan om privatlån för att samla lån och krediter.

Försöka visa upp en god ekonomi

Om du inte har fast inkomst eller om du av någon annan anledning känner dig osäker på om du kommer att bli beviljad ett nytt lån, försök att på något sätt visa upp en god ekonomi för oss och långivaren. Du kanske har sparkapital som gör att du inte behöver låna hela beloppet? En annan idé är att säga upp abonnemang och liknande som du inte nyttjar eller att försöka sälja saker som du inte använder.

Om du har mobil- eller tv-abonnemang och olika försäkringsavtal kan den det vara värt att kontakta dessa företag för att se om det finns möjlighet att pressa ned priserna något.

Om du en gång fått nej till att ta ett större privatlån för att samla lån och krediter behöver det inte betyda att det blir nej varje gång. Vid ett annat söktillfälle kanske du har en helt annan ekonomisk bild att visa upp.

Fördelar med att samla lån och krediter

Det finns flera fördelar med att samla sina lån och krediter. Bland annat så slipper du spendera pengar på uppläggningsavgifter, aviavgifter och andra administrativa avgifter från flera olika långivare. När du samlar dina lån får du endast en långivare att fokusera på och sparar därmed säkerligen pengar bara på avgiftsminskningen, även om du inte skulle få en bättre räntesats.

Med ett lån amorterar du dessutom bara till en enda långivare varje månad. Denna amortering är oftast individuellt anpassad för din ekonomi och dina betalningsmöjligheter.

En annan fördel är att ett lån är betydligt enklare att hålla reda på i slutet av varje månad då det är dags att betala räkningar. Det kan kännas som att det tar lång tid att bli av med lånet, även fast du samlat det under ett och samma privatlån, men i slutändan kommer du ändå ha sparat pengar i jämförelse med om du haft flera olika lån och krediter att betala av på.

Nedan ser du ett urval av de långivare vi samarbetar med

Chatta