Hur mycket sparar du på att samla dina lån?

Om du har flera lån och krediter kan det vara en mycket bra affär att försöka samla alla dessa under ett och samma lån. Genom att samla lån och krediter kan du i slutändan spara tusenlappar och dessutom får ner din månadskostnad rejält. Många mindre lån och krediter har höga räntekostnader och i slutändan har du betalat mycket mer pengar än du faktiskt lånade.

Varför samla lån och krediter

Den största anledningen till att samla lån och krediter är att du kan spara pengar. Oavsett om du idag har en bra ekonomi eller inte kan det vara bra att se över dina utgifter för se om du kan sänka dina månadskostnader och få mer pengar över till annat eller möjlighet att spara en del.

Genom att samla alla dyra lån och krediter hos en och samma långivare får du, förutom att du sparar pengar, dessutom en bättre överblick av ränte- och månadskostnaden. Kanske du till och med kan betala av lånet betydligt snabbare genom att samla dessa.

I andra fall kan det handla om att du vill ha en lägre månadskostnad, men behålla din återbetalningstid. Även i detta fall finns pengar att spara, framför allt då det gäller räntekostnaden. Du kan öka amorteringsdelen medan du sparar pengar på räntan.

Hur samlar du lån och krediter?

Du kan fylla i din ansökan direkt här hos Freedom Finance. Där uppger du vid ”önskar lösa andra lån/krediter” den summa som dina lån och krediter uppgår till vid ansökningstillfället.

Först måste du gå igenom vilka lån och krediter du har idag, som du vill samla. Räkna ihop summan – den summan du får fram är den du anger vid en ansökan om att samla lån och krediter.

Det du gör när du samlar dina lån och krediter är alltså att du tar ett nytt lån som täcker totalkostnaderna för dina lån och löser dessa med hjälp av det nya lånet.

Hur mycket kan du spara på att samla dina lån?

Hur mycket var och en kan spara på att samla sina lån och krediter är individuellt. Det beror bland annat på hur stor summa du har i tidigare lån, vilken ränta du har på dessa lån och vilken återbetalningstid som gäller. För att få en bra överblick kan du räkna ihop amorterings- och räntekostnader för dina lån och krediter. Sedan använder du vår uträknare där du fyller i önskat lånebelopp och återbetalningstid, så får du snabbt en överblick över hur din månadskostnad skulle kunna se ut om du istället samlade dina lån och krediter i ett och samma privatlån.

Kan du samla lån trots många förfrågningar hos UC?

Att ha många förfrågningar hos UC drar oftast ner kreditvärdigheten. Vid varje tillfälle du ansöker om ett lån eller en kredit registreras detta hos UC, oavsett om ansökan blir godkänd eller inte. Om du vill samla dina lån och krediter med hjälp av oss på Freedom Finance behöver du dock inte oroa dig – vi ser sällan problem med att du har många förfrågningar hos UC.

Nedan ser du ett urval av de långivare vi samarbetar med

Chatta