Privatlån – vanliga frågor

Vilken ränta får jag?

Räntan är individuell och bestäms av dina förutsättningar. Först sedan du gjort en ansökan och en kreditprövning genomförts kan vi ge dig besked om vilken ränta du får.

Hur stor blir min månadskostnad?

Månadskostnaden påverkas av vilken ränta du får, ditt lånebelopp och vilken återbetalningstid du väljer. Månadsbeloppet kan du få besked om först efter du gjort en låneansökan och kreditprövning genomförts. Du kan dock se exempel på vad din månadskostnad kan bli genom att använda vår räknare.

Vilka är kraven för att få låna?

Grundkraven är att du är minst 18 år, har en årsinkomst på minst 100 000 kronor, fast bostad i Sverige och har inte någon skuld hos kronofogden (skuldsaldo).

Kan jag låna trots att jag har betalningsanmärkningar eller skuld hos kronofogden?

Vi samarbetar med ett par olika långivare som kan bevilja lån trots betalningsanmärkningar. Har du skulder hos kronofogden kan vi dock inte hjälpa dig med ett privatlån.

Vad är en medsökande?

Medsökande kallas den person som kan teckna lånet tillsammans med huvudsökande. Båda blir solidariskt betalningsansvariga för hela lånebeloppet. En medsökande kan vara make, maka eller sambo. Även annan person som inte ingår i hushållet kan ibland godkännas som medsökande.

Vad är fördelen med en medsökande?

Då ni är två personer som delar på låneansvaret ökar oftast möjligheten att ni får lånet beviljat samt bättre lånevillkor.

Hur gör jag en ansökan?

Fyll i låneansökan direkt på webben eller ring vår kundservice för att prata med en lånehandläggare. Inom några minuter har vi grunduppgifterna för att kunna hjälpa dig hitta en lånelösning.

Registreras en eller flera kreditupplysningar?

Det kommer enbart att registreras en kreditupplysning på dig via Upplysningscentralen (UC), även fast du kan få flera låneerbjudande. Detta är möjligt via en speciallösning med UC. Du kommer få upplysningskopior hemskickade på samtliga långivare som har behandlat din låneansökan. 
OBS. Dessa blir dock ej registrerade som kreditupplysningar hos UC. En upplysningskopia innehåller uppgift på vem som beställt upplysningen, vilken information man har tagit del av och måste skickas ut enligt lag.

När får jag pengarna?

Inom mellan 1 bankdag (vid signering med BankID) eller 3–5 bankdagar (vid signering via post) från det vi har mottagit undertecknade lånehandlingar/skuldebrev har du pengarna. Pengarna sätts in på ditt bankkonto eller betalas ut genom en utbetalningsavi.

Vad kan jag låna till?

Du bestämmer själv vad du vill använda pengarna till. Du kan t.ex. använda det för att lägga om dyra lån och krediter. Eller om du behöver renovera, köpa bil eller något helt annat.

Vilka banker samarbetar ni med?

Vi samarbetar med ett 20-tal banker och andra långivare på den svenska marknaden. Längst ner på startsidan visas ett urval av våra samarbetspartners.

Kostar det något att söka lån via Freedom Finance?

Nej, vi tar inget betalt av dig för att hjälpa dig hitta ett lån. Fördelen är istället att vi på ett enkelt sätt kan hitta ett lån som passar dina förutsättningar och behov.

Kan jag lösa lånet när jag vill?

Du kan göra extra inbetalningar när som helst för att på så sätt betala av ditt lån snabbare än den återbetalningstid du valt. Du kan även lösa hela lånet när du vill utan att det kostar något extra.