Lån med betalningsanmärkning

Freedom Finance är nordens ledande låneförmedlare och samarbetar med upp till 30 st banker och långivare. Med en så stor långivarpanel kan vi, via samarbete med några av våra partners, ge dig möjlighet till att få ett lån trots betalningsanmärkningar. Med vårt upplägg kan du låna upp till 500 000 kronor, med betalningsanmärkningar.

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning uppstår när man inte betalat en räkning eller skuld i tid. Betalningsanmärkningen ligger vanligtvis kvar i kreditupplysningsföretagens register i tre år efter att skulden betalats, vilket gör att möjligheterna att få ett lån begränsas under denna tid. Då betalningsanmärkningen ses som ett tecken på att en person inte hanterat sin ekonomi på ett ordentligt vis, finns även risk att man exempelvis nekas diverse hyror eller att man inte tillåts betala varor på avbetalning.

Men är det då omöjligt att låna pengar med betalningsanmärkning?

Nej, inte hos oss. Freedom Finance jobbar alltid för att hjälpa dig med en lånelösning oavsett hur ditt ekonomiska förflutna ser ut. För oss är din framtida betalningsförmåga viktigare än din kredithistorik. Genom samarbete med en så pass stor panel på ett 30-tal banker och låneinstitut har vi möjlighet att bedöma varje låneansökan individuellt, och ge dig som kanske fått nej av din bank på grund av tidigare ekonomiska bekymmer, möjlighet att låna pengar. Självklart är chanserna att få ett lån minimala innan skulden för betalningsanmärkningen betalats, men när detta väl gjorts finns goda möjligheter att få ett lån beviljat, trots att anmärkningen ligger kvar en tid till.

Vad krävs för att få låna pengar med betalningsanmärkning?

Ibland kan det hända att du som har en betalningsanmärkning måste bevisa för långivaren att det är ordning på din ekonomi idag, för att få ett lån. Detta behöver absolut inte vara problematiskt då det kan ha gått upp till tre år sedan du fick betalningsanmärkningen, och därför idag kan ha en helt annan ekonomisk situation än då. Tänk dock på att inte ta ytterligare ett lån, som inte är absolut nödvändigt, ifall du redan har en ansträngd ekonomi.

Grundkrav för att kunna låna pengar trots betalningsanmärkning:

  • Din årsinkomst är minst 115 000 kronor
  • Du är mellan 20–75 år
  • Du har inga obetalda skulder hos kronofogden
  • Ansök genom att fylla i låneansökan här eller ring 0431-474700

Sms-lån med betalningsanmärkning

Många tror att den enda chansen att kunna få lån med betalningsanmärkningar är att ta ett sms-lån. Så är inte fallet. Som vi förklarar ovan går det lika bra att vända sig till oss – vi ser inte en betalningsanmärkning som ett hinder. Med sms-lån tenderar ofta höga räntor att följa, och dessutom brukar återbetalningstiden vara kort. Därför är sms-lån inget som Freedom Finance rekommenderar.

Kronofogdemyndigheten

En vanlig missuppfattning är också att det är Kronofogden som ger betalningsanmärkningar. En betalningsanmärkning görs snarare av den som har pengar att fordra. Företaget, som det oftast är, ansöker om betalningsföreläggande hos Kronofogdemyndigheten. Därmed delas betalningskravet ut och blir, om du inte protesterar, sannolikt en skuld och betalningsanmärkning hos Kronofogden.

Chatta med oss! Chatt