Om privatlån

Här får du information om vårt privatlån, vad det innebär, hur mycket du kan låna, vilka grundkrav som behöver uppfyllas för att söka lån hos oss och hur amorteringen på lånet går till. Den lägsta räntan vi kan erbjuda kan vi meddela dig först när en kreditupplysning tagits och låneansökan är beviljad.

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån, även kallat blancolån, är ett lån som du kan använda till konsumtion, det vill säga till i princip vad du vill. Många lånar till att renovera, till en kontantinsats eller till ett bilköp. Om du har flera mindre lån kan det också vara en bra idé att samla dessa under ett och samma privatlån för att totalt sett få en lägre månadskostnad. Det är oftast dyrare att ha flera små lån med olika räntor och återbetalningstider hos olika långivare. Med ett och samma lån får du dessutom en bättre överblick av dina pengar.

Hur mycket kan du låna?

Ett privatlån via Freedom Finance kan ligga på några få tusenlappar upp till 600 000 kr. Beroende på vad du vill låna till (om det är en större eller mindre investering) kan du själv avgöra din lånesumma och tillsammans med din långivare avgöra återbetalningstiden så att den passar din ekonomi. I vår kalkylator här bredvid får du en bra överblick genom att välja en summa för lånebelopp och sedan antal år för återbetalning, för att få fram en månatlig kostnad för privatlånet.

Vad krävs för att få ett privatlån?

För att få ett privatlån behöver du uppfylla vissa krav. Du ska ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor, du ska vara minst 18 år och du får inte ha några obetalda skulder hos Kronofogden. Om du har haft skulder hos Kronofogden och har kvar betalningsanmärkningar, kan du alltså ändå beviljas ett privatlån om skulden är betald.

Amortering på privatlån

Räntan för ett privatlån är rörlig och tillsammans med amorteringen (avbetalningen) bestäms denna utifrån dina förutsättningar. Den individuella räntan baseras förutom på dina förutsättningar även på bankernas riskanalys. Om banken exempelvis ser en stor risk med att låna ut pengar blir räntan ofta högre.

Vanligtvis ligger den effektiva ränta på privatlån via Freedom Finance mellan 3,60–19,74 %, och betalning sker månadsvis för de allra flesta.

Övriga kostnader i samband med privatlånet

Till ett privatlån tillkommer ofta övriga kostnader. Det kan till exempel handla om en uppläggningsavgift på 0–795 kr eller aviavgifter, beroende på val av långivare.

Avslag på låneansökan

Har du skickat in en låneansökan för privatlån men fått avslag? Om din långivare sagt nej till ett privatlån är orsaken troligtvis att du inte uppfyller långivarens alla krav. Därmed anser långivaren att det är för stor risk att låna ut pengar. Många gånger hjälper det om du har en medsökande, med andra ord någon som står på lånet tillsammans med dig, eftersom bådas inkomster då tas i hänsyn och båda då står som ansvariga för återbetalningen på lånet.

Mer om privatlån

Vill du läsa mer om vårt privatlån? Klicka på länkarna nedanför för att lära dig mer om lån på Freedom Finance.

Nedan ser du ett urval av de långivare vi samarbetar med

Chatta