Om billån

Vad kul att du vill veta mer om de billån som vi förmedlar på Freedom Finance. Vårt mål är att hjälpa dig att få bästa och billigast möjliga billån, men för att det ska vara möjligt måste du som låntagare uppfylla vissa grundläggande krav.

Grundkrav för att låna till bil

Att låna pengar till bil ska vara enkelt och kunna göras på ett smidigt sätt. För att ha möjlighet att ansöka om ett billigt billån hos oss behöver nedan grundkrav dock uppfyllas – både vad det gäller personliga förutsättningar samt bilens och lånets kriterier.

Som låntagare måste du:

  • Ha fyllt 20 år
  • Ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor
  • Ha en bostadsadress och vara folkbokförd i Sverige

Dessa förutsättningar gäller för billånet som sådant:

  • För att kunna låna krävs en kontantinsats från låntagare på minst 20 % av bilens pris
  • Vi förmedlar billån om upp till 500 000 kronor (på husbilar finns inget lånetak)
  • I samband med ansökan görs endast en kreditprövning hos UC

Billån och ränta

Räntan på billån är alltid individuell (vanligtvis 2,87–7,95 %) och bestäms utifrån dina förutsättningar. Om den rörliga årsräntan är 4,55 % blir den effektiva räntan 5,82 % för ett lån på 100 000 kronor med fem års löptid och uppläggningsavgift på 595 kronor, samt 40 kronor i aviavgift. Det totala beloppet att betala blir då 114 990 kronor och din månadskostnad blir 1 907 kronor. Effektiv ränta f.n. 4,08–9,42 %.Uträkningen är baserad på räntor per 2016-08-01.

Vad kostar billånet?

Du kan räkna på billån i vår låneuträknare för att se vad din ungefärliga månadskostnad kommer att bli. Det enda du behöver göra är att fylla i beloppet du vill låna, den återbetalningstid du tänkt dig och hur stor kontantinsats du vill lägga (minst 20 % av bilens pris). Observera att månadskostnaden som beräknas i kalkylatorn för billån är beräknad för ett annuitetslån med exempelränta 4,55 %. Uppläggningsavgift och avi- eller autogiroavgift tillkommer.

Andra varianter av lån till bil

Har du betalningsanmärkningar liggandes sedan tidigare, kan du fortfarande ansöka om att låna pengar till bil hos oss. Vi erbjuder dig i sådana fall ett vanligt privatlån i stället. Ett privatlån är också en bra lösning för dig som vill låna pengar till bil men som inte har möjlighet att lägga minst 20 % av bilens pris i kontantinsats.